X
GO

Nadir Toprak Elementleri Açılış ve İkinci Sektörel Çalıştay

Nadir Toprak Elementleri Açılış ve İkinci Sektörel Çalıştay

Türkiye’nin Nadir Toprak Elementlerinin Araştırma ve İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Açılış Etkinliği ve İkinci sektörel çalıştayı 17-18 Temmuz tarihlerinde Munzur Üniversitesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Tunceli’de gerçekleşti.

Proje süresince MTA ve MUNTEAM'ın Ar-Ge faaliyetleri, teknik altyapıları ve kurumsal kapasiteleri desteklenerek, elde edilen son teknoloji ekipmanlarla proje paydaşlarının Nadir Toprak Elementleri üzerine analiz yetkinliklerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Çalıştayın ilk gününde MTA ve MUNTEAM’ın hizmet ve yetkinliklerine genel bir bakış, NTE’lerin Türkiye’deki güncel durumu, tedarik olanakları ve stratejik önemi başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. İkinci gün ise sektörden katılımcılarla; Elektrikli Motor Üretiminde NTE Kullanımı, NTE Tedarik Zinciri Yönetimi, NTE Teknoloji Transferi, İnovasyon ve Patent Çalışmaları gibi farklı konular çerçevesinde grup çalışmaları yapıldı.

Devamı...
Nadir Toprak Elementleri Açılış ve İkinci Sektörel Çalıştay

Türkiye’de Lise Devam Oranının Artırılması için Şartlı Nakit Transferinin (Şartlı Eğitim Yardımı) Etkisinin Güçlendirilmesi (ŞNT II) Teknik Destek Projesi “Kapanış Konferansı

Türkiye’de Lise Devam Oranının Artırılması için Şartlı Nakit Transferinin (Şartlı Eğitim Yardımı) Etkisinin Güçlendirilmesi (ŞNT II) Teknik Destek Projesi “Kapanış Konferansı” 12 Temmuz tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla Ankara’ da gerçekleştirildi.

Kapanış Konferansı boyunca “İhtiyaç sahibi öğrencilerin okula devamı konusunda kurumlararası sürdürülebilir iş birliği nasıl sağlanır?” panelin konusu olarak ele alındı.

Şartlı Nakit Transferi program hedeflerine ulaşılmasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ilgili hizmetlerin kalitesini artırmak ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılarak önleyici ve koruyucu programlar geliştirilerek Türkiye’de okula katılımın artırılması için Şartlı Nakit Transferinin etkisinin güçlendirilmesi amaçlandı.

Bu çerçevede ŞNT-II Projesi boyunca; İstanbul, Edirne, İzmir, Ankara, Adana, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Van, Samsun ve Trabzon illerinde çeşitli faaliyetler düzenlendi.
Devamı...
Türkiye’de Lise Devam Oranının Artırılması için Şartlı Nakit Transferinin (Şartlı Eğitim Yardımı) Etkisinin Güçlendirilmesi (ŞNT II) Teknik Destek Projesi “Kapanış Konferansı

Jean Monnet Burs Projramı Çalışma Ziyareti

Türkiye’de faaliyet gösteren en kapsamlı burs programı olarak bilinen Jean Monnet Burs Programı 23-24 Mayıs tarihlerinde Brüksel’de yapılan bir etkinlikte bursiyerlerini ağırladı.

İlk gün bursiyerlerle Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’nde başlayan ziyaret, devamında Avrupa Parlamentosu ve sonrasında TÜSİAD AB Brüksel Temsilciliği ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonla birlikte tamamlandı.

WYG Türkiye’nin öncülüğünde yapılan etkinlikte bursiyerler hem programa dair detaylı bilgiler topladı hem de bu süreç zarfında eğitim dolu 2 gün geçirdiler. Yapılan toplantıda programın genel hedefleri ele alınırken projenin sosyal işleyişi amacı ve yeni yaklaşımlarda konuşuldu.

İkinci gün Avrupa Komisyonu ziyareti ile devam etkinlikte Avrupa Komisyonunun görevleri, AB dijital dönüşüm ve Türkiye AB ilişkilerine dair sunum konuları takip edildi.

Toplantı sonrası da keyifli vakit geçiren bursiyerler, Avrupa Tarihi Evi Müzesinde Avrupa ruhunu keşfetmek üzere şehrin tarihi noktalarını görme fırsatı yakaladılar.
Devamı...
Jean Monnet Burs Projramı Çalışma Ziyareti

Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformu- OPİNA Açılış Töreni

Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformu- OPİNA

Türkiye’nin ilk otonom araç geliştirme ve test platformu olan OPINA, WYG Türkiye’nin öncülüğünde 09 Mayıs 2024 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla İstanbul Okan Üniversitesi’nde yapılan törenle İstanbul’da hizmete açıldı.
OPINA Platformu, ulusal ve uluslararası düzeyde akıllı, haberleşen ve otonom araç yazılım ve donanım geliştirme alanında önemli bir merkez olmayı hedeflemektedir. OPINA altyapısı üzerinde açık inovasyon yöntemi kullanılarak, yazılım ve donanım geliştirme, simülasyon, test, sertifikasyon ve eğitim hizmetleri sunulacak.
Açılış töreni sonrasında OPINA Çalıştayı ile devam eden programda katılımcılar, OPINA Platformu’nun sunduğu hizmetleri daha yakından tanıma fırsatı buldular. Ayrıca, OPINA’nın sağlayacağı işbirliği olanakları ve yakın gelecekte Avrupa Birliğince fonlanacak proje çağrıları hakkında bilgi edindiler.

Devamı...
Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformu- OPİNA Açılış Töreni

Migration 4Work Kapanış Toplantısı

Migration 4Work Kapanış Toplantısı

WYG Türkiye'nin konsorsiyum lideri ve Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'nün faydalanıcısı olduğu, özellikle "nitelikli işgücüne" odaklanarak politika oluşturma ve uygulama kapasitesinin artırılması amacıyla yürütülen 36 ay süren Migration4Work Projesi'nin Kapanış Konferansı gerçekleştirildi. Projemizin nitelikli işgücüne odaklanarak uluslararası işgücü yönetimi konusunda önemli adımlar atılmasına öncülük edeceğine inanıyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz!

Devamı...
Migration 4Work Kapanış Toplantısı

ESTÜ Prototip Merkezi Açılışı

ESTÜ Prototip Merkezi açılışı büyük bir heyecanla gerçekleşti!

Tören, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, Eskişehir Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, TBMM 28. Dönem Milletvekili Sayın Fatih Dönmez ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın açılış konuşmaları ile başladı. İleri Prototip İstasyonu için hayata geçirilen Teknik Destek Projesi kapsamında kurulan bu merkez, girişimcilere, start-up'lara ve KOBİ'lere teknik alt yapı desteği sağlıyor. ESTÜ Prototip Merkezi’nin Tasarım, geliştirme, prototipleme, eğitim, danışmanlık, mentorluk ve işbirliği imkânları sunuyor.

Devamı...
ESTÜ Prototip Merkezi Açılışı

Nadir Toprak Elementleri Ulusal Zirve

Nadir Toprak Elementleri Uluslararası Zirve

Nadir Toprak Elementleri Uluslararası Zirvesi, başarıyla tamamlandı! WYG Türkiye'nin konsorsiyum lideri olduğu projenin uluslararası konferansı, Munzur Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Kenan PEKER, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Sn. Nikolaus Meyer LANDRUT ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mehmet Fatih KACIR'ın açılış konuşmalarıyla büyük bir katılım ve ilgiyle başladı.

İki gün süren zirve boyunca, nadir toprak elementleri konusundaki bilgiler ve teknolojik gelişmeler paylaşıldı. NTE sektörünün önemini vurgulayarak, sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturulması için kamu, sanayi ve üniversite arasında işbirliği oluşturulmasına önemli bir katkı sağlandı.

Uzmanların sunumları ve panel oturumları, nadir toprak elementleri konusunda bilgi ve iş birliği açısından yeni ufuklar açtı. Proje faydalanıcıları, sektörel uzmanlar ve paydaşlar, sürdürülebilir bir tedarik zinciri için iş birliklerine öncülük ettiği bu önemli etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Devamı...
Nadir Toprak Elementleri Ulusal Zirve

Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi

Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede; WYG Türkiye’nin konsorsiyum lideri olduğu; Kütahya Belediyesi'nin yararlanıcısı, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Çiniciler Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası ile Dumlupınar Üniversitesi'nin Proje ortağı olduğu Avrupa Birliği fonlu IPA II Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülen “Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi” hakkında detaylı bilgi sunuldu.

Devamı...
Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi

Akıllı Teknolojiler Merkezi Kapanış Toplantısı

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ortak finansmanıyla, WYG Türkiye liderliğindeki konsorsiyum ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen "Akıllı Teknolojiler Merkezi Projesi (AKİTEK)" 36 aylık bir uygulama sürecinin ardından 15 Şubat 2024'te tamamlandı!
15 Şubat 2021'de başlayan bu heyecan verici yolculuk, KTO Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi AKİTEK ve TARMAKBİR iş birliğiyle düzenlenen AKİTASK-2024 Konferansı ve Proje Kapanış Töreni ile 6-7 Şubat 2024 tarihlerinde Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde beklenenin üzerinde bir ilgi ve uluslararası katılımla tamamlandı.
Projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Devamı...
Akıllı Teknolojiler Merkezi Kapanış Toplantısı

Jean Monnet Burs Programı

Jean Monnet Burs Programı Sertifika Töreni'nde unutulmaz bir günü geride bıraktık! 2020-2021 ve 2021-2022 akademik yıllarının başarılı bursiyerlerini kutlamak ve onların deneyimlerini paylaşmak için bir araya geldik. Avrupa ülkelerindeki eğitimleriyle Türkiye'nin geleceğine ışık tutan gençlerimizi gururla selamlıyoruz.

Devamı...
Jean Monnet Burs Programı

Türkiye Çevre Etiketi Sistemi’nin (TÇES) Yaygınlaştırılması ve Güçlendirilmesi Projesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ana yararlanıcı olduğu, Dünya Bankası tarafından finanse edilen “Türkiye Çevre Etiketi Sistemi’nin (TÇES) Yaygınlaştırılması ve Güçlendirilmesi Projesi”nin açılış toplantısı 10 Temmuz 2023 tarihinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, Dünya Bankası temsilcileri ile kamu ve özel sektörden paydaşların katılımıyla, Ankara’da gerçekleştirildi.

Devamı...
Türkiye Çevre Etiketi Sistemi’nin (TÇES) Yaygınlaştırılması ve Güçlendirilmesi Projesi

Kütahya'da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan, Kütahya Belediyesi’nin faydalanıcısı olduğu, “Kütahya'da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi” başlangıç toplantısı 20 Haziran 2023 tarihinde Kütahya’da gerçekleşti.

Devamı...
Kütahya'da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi için Teknik Destek Projesi

Roman Strateji Belgesi için Etkili bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi (ROMSİD)

ROMSİD Projesi Kapanış Etkinliği 2 Şubat 2023 tarihinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan DURAN, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk KAYMAKCI, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus MEYER-LANDRUT, 27. Dönem Milletvekili Cemal BEKLE ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Barbaros Murat KÖSE’nin konuşmalarıyla başladı.

Devamı...
Roman Strateji Belgesi için Etkili bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi (ROMSİD)

İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminin Sözleşme Makamı olduğu ve Avrupa Birliği Başkanlığının liderliğinde yürütülen "İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi" kapsamında, 11-12 Ocak 2023 tarihlerinde Ankara’da “21. Yüzyılda İnsan Haklarının Geleceği” konulu Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı gerçekleştirildi.

Devamı...
İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi için Teknik Destek Projesi

Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi

Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (BEGEP) çalışma ziyareti 28 Kasım – 2 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Çalışma ziyareti kapsamında Helsinki’de Finlandiya Ulusal Eğitim Ajansı, Vanta Eğitim Kurumu, Helsinki Eğitim ve Kültür Bakanlığı, görme engellilere yönelik hizmet veren Celia Kütüphanesi, Finlandiya Zihinsel ve Gelişimsel Engelliler Derneği ve örgün eğitim veren okullara ziyaretlerde bulunuldu. Çalışma ziyareti boyunca bütünleştirici eğitim uygulamalarına dair bilgilendirmeler yapıldı, iyi uygulama örnekleri ve deneyimler katılımcılarla paylaşıldı.

Devamı...
Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi

İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’nün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’nün Operasyon Faydalanıcısı olduğu, WYG Türkiye’nin konsorsiyum lideri olarak Yüklenicisi olduğu “İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’nün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması İçin Teknik Yardım” Projesi (Migration4Work) kapsamında Müdahale 1 Kurum Kapasitesinin Geliştirilmesi, Müdahale 1.1: AB/AB Üye Devletlerinin işgücü göçü politikalarına ilişkin eğitimler faaliyeti altındaki “AB/AB Üye Devletlerinin beyin göçü politikaları” eğitimi, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ve paydaş kurum temsilcilerinin katılımları ile 28-29-30 Kasım-1 Aralık 2022 tarihlerinde Ankara HiltonSA Otel’de başarıyla tamamlanmıştır.

Devamı...
İşgücü Göçü Alanında Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü’nün Politika Yapma Kapasitesinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi

ROMSİD Kamu - STK Buluşması Farkındalık Etkinliği

ROMSİD Projesi kapsamında kamu ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek hedefiyle 23-24-25 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen “ROMSİD Kamu – STK Buluşması” Farkındalık Etkinliğinde, 2022-2030 yıllarını kapsayacak Roman Vatandaşlara Yönelik yeni Strateji Belgesi ve bu stratejinin uygulanması için hazırlanan eylem planı tanıtımı yapıldı.

Devamı...
ROMSİD Kamu - STK Buluşması Farkındalık Etkinliği