X
GO
“Türkiye’de IPARD II Programı’nın Danışmanlık Hizmetleri Tedbiri için Kapasite Oluşturma Teknik Destek Projesi” Açılış Toplantısı
Tugce Birgen
/ Categories: Haberler, Boxes

“Türkiye’de IPARD II Programı’nın Danışmanlık Hizmetleri Tedbiri için Kapasite Oluşturma Teknik Destek Projesi” Açılış Toplantısı

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi tarafından yürütülen, “Türkiye’de IPARD II Programı’nın Danışmanlık Hizmetleri Tedbiri için Kapasite Oluşturma Teknik Destek Projesi”nin Açılış Toplantısı, 2 Mayıs 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleşti.

Toplantının Açılış Konuşmaları; Tarım Reformu Genel Müdürü Sn. Hasan ÖZLÜ, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Ataşe, Ticaret ve diğer AB Politikaları Bölüm Başkan Yardımcısı, Sn. Giulio GENTILE ve Dişişleri Bakanlığı AB.Başkanlığı, Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdür V. Sn. Bülent ÖZCAN tarafından yapıldı.

Hasan Özlü konuşmasında, IPARD-I Programı'nın 2013 yılı itibarıyla tamamlandığını ve edinilen tecrübeyle programın ikinci aşamasının 2014 yılında başladığını, Program ile kırsal kesimdeki hayat şartlarının geliştirilmesini ve kırsaldan şehirlere göçün azaltılmasını hedeflediklerini vurguladı.

Özlü, IPARD II Programı teknik yardımları çerçevesinde, kamu ve ilgili sivil toplum kuruluşlarından 470 personele eğitimler verileceğine dikkati çekerek, "Böylelikle, IPARD danışmanlık hizmetleri alanında kapasitenin artırılması sağlanacak." ifadesini kullandı.

Proje kapsamında, IPARD II Programı kapsamında yer alan “Danışmanlık Hizmetleri” tedbirinin uygulanması konusunda kapasitenin artırılması, projelerini hayata geçirmek isteyen IPARD Programı’nın düşük gelirli potansiyel faydalanıcıları için ücretsiz proje hazırlama hizmetlerinin sunulması, çiftçilerin, gıda işleyicilerin ve kırsal toplulukların IPARD II Programına başvurularının “Danışmanlık Hizmetleri” aracılığı ile artırılması hedefleniyor.

Toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Dışişleri Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu temsilcileri, Türkiye Süt Üreticileri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birlikleri gibi önemli Üretcilerin temsilcileri de katılım sağladı.

 

Önceki Vakıflar Genel Müdürlüğünün Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi İçin Teknik Yardım Projesi
Sonraki Kurumsal MS Excel Eğitimlerimiz, Ömer Bağcı Eğitmenliğinde WYG Türkiye Binasında Gerçekleştirilmiştir
Print
7747

x