X
GO
AB Çevre ve Hijyen Standartları Farkındalık Eğitimleri Tamamlandı
Tugce Birgen
/ Categories: Haberler, Boxes

AB Çevre ve Hijyen Standartları Farkındalık Eğitimleri Tamamlandı

Avrupa Birliği ve Türkiye’de uygulanmakta olan gıda hijyeni, çiğ süt hijyeni/kalitesi, hayvan refahı ve çevre koruma mevzuatı ve uygulamaları ile ilgili yükümlülükler, IPARD II Programı kapsamında yerine getirilmesi gereken minimum gereklilikler ve bu gerekliliklerin işletmelere faydalarının konu olduğu, çiftçiler, gıda işleyicileri ve TKDK uzmanlarına yönelik gerçekleştirilen farkındalık artırma eğitimleri tamamlandı. Eğitimler, Samsun, Şanlıurfa, Erzurum, Manisa ve Ankara’da hedeflenen katılımla gerçekleşti.

Eğitimlere, IPARD II Programı, “101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ile “103-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirleri kapsamında yer alan çiftçi ve gıda işleyicileri katılım sağladı. Eğitimler ile, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi ile uğraşan çiftçiler ile süt, kırmızı et, kanatlı eti, su ürünleri, meyve ve sebze işleme ve paketleme ile uğraşan işletmeler ve aynı zamanda TKDK uzmanlarına ulaşıldı. Eğitimlere yaklaşık 700 kişi katıldı.

Projenin farkındalık artırma faaliyetleri kapsamında, IPARD II faydalanıcıları ve potansiyel faydalanıcılara yönelik çiğ süt hijyeni/kalitesi, hayvan refahı ve çevre koruma mevzuatına yönelik yönlendirici rehber dokümanlar ve uyarıcı levharın hazırlanması da planlanıyor.

 

Önceki Proje Ekibimiz Son Çalışma Ziyareti Kapsamında İspanya’da
Sonraki 'Şehir Eşleştirme' Temalı TWIN Çalıştaylarının Birincisi Ankara’da Başladı
Print
3296

x