X
GO
Tarımı ve Sanayisi ile Ülkemize Güç Veren Adana'da Güvenli Üretimin Tarafları Buluştu
Tugce Birgen
/ Categories: Haberler, Boxes

Tarımı ve Sanayisi ile Ülkemize Güç Veren Adana'da Güvenli Üretimin Tarafları Buluştu

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen MİSGEP kapsamında, maden işyerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın artırılması için Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 ili kapsayan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları”  Karaman’dan sonra Adana’da. İşveren ve işyeri temsilcilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi temelinde organize edilen bu toplantılardan onuncusunu Adana ilinde gerçekleştirildi. 13 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Adana Vali Yardımcısı Muzaffer ŞAHİNER, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA ve diğer kamu kurumu temsilcileri, Adana bölgesinde hizmet veren maden işletmeleri ve STK’ların üst düzey yöneticileri katıldı.

Açılış oturumunda konuşmaları için teşrif eden Adana Vali Yardımcısı Muzaffer ŞAHİNER, “Sayın Genel Müdürümüze Adana’da bu toplantıyı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyoruz. MİSGEP’in ilimize ve tüm Türkiye’ye hayırlı ve uğurlu bir proje olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. ” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA, “İş sağlığı ve güvenliğini sadece kazanın ve ölümün olmaması olarak anlamamalıyız; iş sağlığı ve güvenliğini çalışanın mutlu, müreffeh, sağlıklı, insana yakışır bir ortamda çalışma hayatını sürdürmesi olarak anlamalıyız. Mutlu bireylerin çalıştığı işyerleri üretime daha fazla katkı sağlayacaktır.” dedi.

Toplantının istişare oturumunda MİSGEP Takım Lideri Gökhan GÜLER ve Öğr. Üyesi Dr. Hacer KAYHAN katılımcılara dünya örneklerinin de incelendiği madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, madencilik ve idari para cezalarına ilişkin yasal yükümlülükler, iş kazası sonrası tazminatlar, sendikalaşmanın İSG’ye etkisi, sektördeki en yaygın meslek hastalığı olan pnömokonyoz hastalığı, iş kazalarını önlemenin maliyeti ve faydaları gibi konular hakkında bilgi verdi. Toplantı süresince her konu başlığı sonrası katılımcıların görüşleri alındı.

 

 

Önceki Jean Monnet Burs Öncesi Bilgilendirme Semineri 12 Temmuz'da Ankara'da Gerçekleştirildi
Sonraki Roman Strateji Belgesi için Etkili Bir İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Mekanizması Kurulması Projesi ROMSİD Lansman Toplantısı 13 Temmuz'da Ankara’da Gerçekleşti
Print
1291

x