X
GO
MİSGEP, Maden Sektörü için 20. kez İşveren ve STK Yöneticileri ile Maden Şehri Kütahya’da Buluştu
Tugce Birgen
/ Categories: Haberler, Boxes

MİSGEP, Maden Sektörü için 20. kez İşveren ve STK Yöneticileri ile Maden Şehri Kütahya’da Buluştu

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen MİSGEP kapsamında, maden işyerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi ve bu alandaki farkındalığın artırılması için Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 ili kapsayan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları”nın 20.si Kütahya’da gerçekleştiriliyor. Toplantıya İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Mevzuat İşleri Daire Başkanı İsmail GÜLTEKİN, İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Türkiye Kömür İşletmeleri, Dumlupınar Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı, MÜSİAD, KOSGEB, Kütahya bölgesinde hizmet veren maden işletmeleri, OSGB’ler ve STK’ların üst düzey yöneticileri katıldı.

Açılış oturumunda konuşmalarını yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Mevzuat İşleri Daire Başkanı İsmail GÜLTEKİN Kütahya bölgesindeki işyerleri ve işverenler ile iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel durumu ortaya koyarak işe bağlı hastalık ve kazaların sosyal barışı ve toplumsal uyumu zedelemeye varan sonuçlar doğurabildiğine vurgu yaptı. “İnsan bilmediğini önleyemez.” diyerek sözlerine devam eden Gültekin, gerek dünya ülkelerinde gerekse ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğine dair düzenlemelerin madencilik sektörüyle başladığına dikkat çekti. Bakanlığımızın iş sağlığı ve güvenliği alanındaki teşvikleri hakkında katılımcılara bilgiler de veren Gültekin, “Bu eğitimimize katılabilmek adına kıymetli vakitlerini ayıran siz değerli katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Toplantının istişare oturumunda MİSGEP Takım Lideri Gökhan GÜLER ve Öğr. Üyesi Dr. Hacer KAYHAN katılımcılara dünya örneklerinin de incelendiği madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, madencilik ve idari para cezalarına ilişkin yasal yükümlülükler, iş kazası sonrası tazminatlar, sendikalaşmanın İSG’ye etkisi, sektördeki en yaygın meslek hastalıklarından birisi olan pnömokonyoz hastalığı, iş kazalarını önlemenin maliyeti ve faydaları gibi konular hakkında bilgi verdi. Toplantı süresince her konu başlığı sonrası katılımcıların görüşleri alındı.

Önceki MİSGEP, Maden Sektörünü İstişare Etmek için İşveren ve STK Yöneticileri ile Afyonkarahisar’da Buluştu
Sonraki “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları”nın 21.si Ankara’da Gerçekleşti”
Print
1502

x